Skip to main content
  • SeeTrue Mindfulness Trainingen


    SeeTrue Mindfulness Trainingen

Volg een mindfulness training bij SeeTrue

Het is onze missie om mindfulness voor iedereen beschikbaar te maken! Juist in deze onzekere tijd kan mindfulness je helpen met stress om te gaan. Mindfulness vraagt inzet en motivatie. Daarom is een mindfulness een zeer waardevolle manier om jezelf erin te trainen. Trainen in aandacht. Dat is wat je doet. Je maakt kennis met het hier en nu en gaat ervaren dat een mindfull leven je een waardevol leven geeft. Met meer veerkracht.

Onderzoek heeft uitgewezen dat online mindfulness trainingen net zo effectief zijn als normale trainingen. Het verbindt!

Hieronder vind je het aanbod van de mindfulness trainingen van SeeTrue. De "originele" SeeTrue mindfulness training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2-2,5 uur in groepsverband. Je kunt ook kiezen voor een buddy training of een individuele mindfulness training.

Naast de basis, bieden we ook verdieping en verbreding aan in mindfulness.

De basis: 8-weekse mindfulness training

De mindfulness training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2-2,5 uur. Meestal wordt deze mindfulness training in groepsverband aangeboden, omdat dit vaak krachtiger werkt dan individuele trainingen.

Introductiebijeenkomsten

De mindfulness introductiebijeenkomst is een mooie gelegenheid om de trainer te ontmoeten, mindfulness te ervaren en informatie over de training te krijgen. 

Klik hier voor de data en locaties van de introductielessen.

Meer informatie over de 8 weekse training

De mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2-2,5 uur. Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je, samen met een groep van ongeveer 12 deelnemers, hoe je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven kan maken.

Lees hier de uitgebreide informatie over de mindfulness trainingen van SeeTrue

Data en locaties

Seetrue organiseert door heel het land mindfulness groepstrainingen.

Kijk hier waneer er weer een training start bij jou in de buurt.

De basis: 8-weekse mindfulness training

Verdieping
Speciale mindfulness trainingen

De speciale mindfulness trainingen zijn gericht op een speciale doelgroep zoals bijvoorbeeld mindfulness en kanker. Daarnaast zijn er trainingen die plaatsvinden in een bepaalde context zoals bijvoorbeeld mindfulness en werk.
6 weken ACT-training als vervolg op mindfulness

De ACT-vervolgtraining is zeer geschikt als vervolgtraining op de reguliere Mindfulness basistraining. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur.

Je oefent, na uitleg, in de groep het ACT-gedachtegoed en hoe dit vervolgens toe te passen in jouw dagelijks leven. Tussen de bijeenkomsten door oefen je dus ook thuis met ACT.

Mindfulness opfris dagen / terugkomdagen

Een Opfrisdag of terugkomdag helpt je om je oefening op te frissen en te verdiepen. Er wordt teruggeblikt op je beoefening van mindfulness na de training, er worden ervaringen gedeeld en veel geoefend.

Mindfulness en slapen

Als je niet goed kan ontspannen en slapen dan heeft dat effect op je gemoedstoestand, gezondheid en functioneren. Gelukkig kunnen we zelf hier veel aan doen. In de training mindfulness en slapen maak je kennis en oefen je met mindfulness- en slaapmeditaties en ontvang je praktische tips over ‘Slaaphygiëne’, onderbouwd door handige informatie vanuit o.a. Neurowetenschap.

Voor meer info zie https://www.mindfulness-amsterdam.eu/slaapmeditatie

Trainer: Carolina van Haperen, gecertificeerd Mindfulness & ACT trainer, psychosociaal therapeut.

Slaap en mindfulness
Themadag Jezelf accepteren

Mindfulness zou geen mindfulness zijn als het niet gepaard ging met een milde, warme houding naar jezelf. Deze dag is volledig gewijd aan compassie en zelfacceptatie.

Compassie training

De compassietraining neemt je mee in een reis doorheen de 4 hartkwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, gelijkmoedigheid en gedeelde vreugde. Deze worden aangevuld door compassievol optimisme, dankbaarheid, vergeving, en waardegericht leven.

Deze 8 kwaliteiten vormen samen de essentie van ‘heartfulness’. Daarom kan je die training ook een heartfulness-training noemen.

Je krijgt ook inzicht in het brein en het vermogen tot geluk. Zo wordt een basis gelegd voor een gelukkig en veerkrachtig leven. Je kan beter omgaan met de uitdagingen van iedere dag.

Centraal daarbij staat je eigen beste vriend worden. Een belangrijke steun, want het leven is niet altijd even gemakkelijk. En als je niet kan thuis komen bij jezelf, waar kan je dan wel thuiskomen? Dit is waar zelfcompassie om gaat.

Compassie training
Training angst overwinnen

In januari 2022 werd deze training voor het eerst aangeboden door dr. David Dewulf, en ze kon rekenen op een grote belangstelling bij een breder publiek.

Deep democracy en mindfulness

Waar mindfulness doorgaans focust op het individu, leer je in deze training hoe je van individuele bewustwording de stap kunt maken naar gezond functioneren in groep waarbij meerstemmigheid gevaloriseerd wordt.

Training omgaan met boosheid

Er is geen enkele emotie die meer wordt veroordeeld dan boosheid. Toch hoort boosheid erbij. Je kan het ook niet weg mediteren. Boosheid is ook niet fout. Als je kijkt naar het onrecht in de wereld zou het jammer zijn als je geen boosheid ervaart. Of je ervaart het als je in je eigen leven met onrecht wordt geconfronteerd.

In de 4 sessie durende training "Omgaan met boosheid" leer je boosheid te hanteren als constructieve kracht. Boosheid kan je immers de energie geven om te doen wat nodig is als je voor een heftige uitdaging staat. Je kan het weliswaar geweldloos. Je kiest voor het pad van de vreedzame krijger en de kracht van het kwetsbare hart. Het pad dat Martin Luther King, Nelson Mandela, … bewandelden.

Training omgaan met verdriet en verlies

Deze gloednieuwe training werd ontwikkeld door dr. David Dewulf en focust op een van de moeilijkste basisemoties: verdriet en verlies.

Data: 9, 16 en 23 oktober 2022
Trainer: dr. David Dewulf
Tijden: 9.30 -12.30 uur
Prijs: 125 euro
Locatie: Ecohoeve Wonderwell (Potaardestraat 1, 9620 Erwetegem, België)

Het verdriet van verlies kunnen we ons hele leven meedragen en kan ons hele leven kleuren. Verdriet kan ons ook dieper in contact brengen met onze eigen kwetsbaarheid, het verdriet van de ander en van de wereld. Verdriet kan de motor worden van je compassievol engagement voor de wereld.

Training mindful communiceren

Ervaar je soms stress of voel je je vaak heel emotioneel tijdens je communicatie? Vind je het moeilijk om bepaalde keuzes te maken en ze vervolgens ook over te brengen?

Wil jij je zelfkennis, empathie, emotionele intelligentie en impact thuis en op je werk verhogen?

Dan wil je beslist deze MBCC training volgen!
MBCC staat voor mindfulness based compassionate communication. 

Mindfulness Stiltedagen

Een stiltedag helpt je om je oefening op te frissen en te verdiepen. Er wordt een dag lang intentensief geoefend aan de hand van nieuw inspirerend materiaal.

Mindfulness Stiltedagen
Mindfulness en eten

Mindfulness en eten is een mindfulness training van acht bijeenkomsten met handvatten voor bewuster leven, eten en bewegen.
Genieten van eten én stap voor stap in je natuurlijke gewicht komen.

De training wordt in Maastricht gegeven door Maartje Stroeken

Mindfulness en eten
Mindfulness en kanker

Leren omgaan met stress, angst, boosheid, verdriet, somberheid die het hebben van kanker met zich meebrengt?
Handvatten aanleren om beter te slapen? Leren om je energie beter te doseren? Af en toe een beetje genieten van de dingen die er naast de ziekte ook zijn?

mindfulness en kanker
Mindfulness en werk

Afhankelijk van de wensen binnen het bedrijf richten we ons op stressreductie-trainingen in het kader van verzuimpreventie tot trainingen voor het management.

mindfulness op het werk training
Incompany training

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een training op werklocatie? Neem dan hier een kijkje of neem direct contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

incompany mindfulness training
Verdieping Speciale mindfulness trainingen

"Meditatie kun je het beste zien als een manier van zijn 
in plaats van als een techniek of verzameling van technieken."

Jon Kabat-Zinn

SeeTrue Mindfulness Trainingen

Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness?

Vergoeding

Verbreding: vervolgtrainingen mindfulness

De mindfulness training helpt vaak om bewuster in het leven te staan en dichter bij jezelf te blijven en tegelijkertijd meer verbinding te voelen. Helaas maakt het ons niet immuun voor de waan van de dag en zo word je toch nog vaak meegesleept in van alles en nog wat en kan de oefening op de achtergrond raken.
Vervolgtrainingen, retraites, workshops en soms zelfs het lezen van een boek kan inspireren om weer meer vanuit verbinding met jezelf en met je omgeving te leven.

Mindfulness opfris-training

Mindfulness opfris-training

De opfris- en verdiepings-training is bedoeld voor oud-deelnemers aan de mindfulness training van 8 bijeenkomsten. In de training is aandacht voor de continuering van de mindfulness beoefening en onderzoeken we datgene wat je mogelijk hindert in het oefenen. Verder wordt er nieuw materiaal aangeboden en is er ruimte voor de verdieping van de mindfulness beoefening.

De trainingsdata - ook de data van de opfristtrainingen - kun je vinden bij de verschillende locaties en bij de online groepstrainingen.

Mindfulness training of ACT training als vervolg

ACT-training

De ACT-training is ook een mooi vervolg op de mindfulness training van 8 bijeenkomsten. 
Daar waar mindfulness zich vooral richt op 'acceptatie' en 'zijn', richt ACT zich ook op het ontwikkelen van een innerlijk kompas in je leven.
Hoe maak je keuzes in je leven? Wat is belangrijk voor je. Daarnaast wordt er in de ACT veel aandacht besteed aan hoe je slimmer kunt omgaan met je gedachten.
Opleiding tot compassietrainer

Opleiding tot compassie trainer

Zelfcompassie wint steeds meer aan belang als aanvulling op mindfulness die je aanbiedt. SeeTrue biedt jou de mogelijkheid aan om coach te worden in compassie.

Incompany mindfulness training

Wij geven geregeld incompany mindfulness trainingen. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een training op werklocatie? Kijk dan hier voor meer informatie of neem dan contact met ons op!

Incompany mindfulness training

SeeTrue is er ook voor jou!

Breed aanbod

Kies tussen een groepstraining, een buddy training of een individuele training!

Ook online

Seetrue verzorgt ook online mindfulness trainingen

> 6000 deelnemers

Vanaf 2007 meer dan 6000 tevreden deelnemers

Professionele trainers

SeeTrue trainers zijn allemaal VMBN categorie 1 gecertificeerd

Scherp geprijsd

Scherp geprijsd: je betaalt voor een mindfulness groepstraining max € 290. Meer info.