Skip to main content
 • Mindfulness training Maastricht. Wat is mindfulness? Mindfulness als aandachtstraining bij stress

  Mindfulness training Maastricht

Nieuw in Maastricht: buddy mindfulness training in Maastricht

Volg samen met je partner of vrienden een mindfulness training!

Mindfulness Training Maastricht

Mindfulness for life training Maastricht, start maandagochtend 8 april 2024 met Franca Warmenhoven en Hanneke Voermans

Data: 8,15, 22, 29 april 13, 27 mei 3, 10 juni

Tijd: 9.00 tot 11.30

Locatie: Withuishof, Bergerstraat 2 in Maastricht

Trainers: Franca Warmenhoven en Hanneke Voermans

 

Kosten: 350 euro

Vergoeding:

Vanuit de aanvullende verzekering wordt vaak tot 350 euro van
de mindfulness training vergoed door de zorgverzekeraar. Als de hoogte van de kosten een belemmering is voor deelname, neem dan
contact op voor de mogelijkheden.

Info training

Ervaar je dat het leven voorbijsnelt? Zou je wel eens willen vertragen, maar weet je niet goed hoe?

 • Voel je dat je niet echt tot bloei kunt komen?
 • En je niet echt bezig kunt houden met dat wat je echt belangrijk vindt in je leven?

Ben je benieuwd of mindfulness je hierbij iets te brengen heeft? Dan is deze training misschien iets voor jou!
Deze training is gebaseerd op de oorspronkelijke mindfulness training (MBCT), gecombineerd met inzichten uit de positieve psychologie en onderzoek naar welzijn. Een toegankelijke en gedegen methode niet alleen voor stressreductie maar ook om voluit te kunnen leven.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur waarin je vaardiger om leert gaan met je aandacht zowel voor de mooie als de moeilijke dingen in je leven. Ook als je al eens de mindfulness training gevolgd hebt en je wilt je beoefening ‘opfrissen’ en
verrijken met aanvullende oefeningen dan ben je van harte welkom!

Opfristraining Mindfulness

Nieuwe data volgen
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Duitse Poort 13a in Maastricht
Kosten: 25,- incl. btw
Trainer: Maartje Stroeken

Info individuele mindfulness training

Het is mogelijk om een individuele mindfulness training te volgen van 8 wekelijkse bijeenkomsten. Dat betekent dat de mindfulness training helemaal afgestemd wordt op jouw persoonlijk, maar je mist dan wel de kracht van een groepstraining.

De individuele training kan je volgen op onze locatie in Maastricht (Duitsepoort 13 A) of online via ZOOM.

De individuele training kost € 600 voor particulieren of ZZP-ers, inclusief werkboek en btw. 
Het werkgeverstarief bedraagt € 800 inclusief werkboek en btw.

De mindfulness trainers van SeeTrue in Maastricht

Marieke Delannoy

Marieke Delannoy is bewegingsanalist, danstherapeut, lichaamsgericht coach en docent. Mindfulness is een vast onderdeel van haar werk en leven geworden, en ze is trainer en opleider bij SeeTrue. Ze geeft al jarenlang mindfulness trainingen aan volwassenen (groepen en individueel) en, op scholen, aan zowel leerkrachten als kinderen. Ze heeft veel ervaring opgedaan in geven van online trainingen en opleidingen.

Franca Warmenhoven
Franca Warmenhoven

Franca begeleidt voor SeeTrue naast de mindfulness trainingen en basisopleiding ook de opleiding mindfulness en ouderen en mindfulness en dementie. 

Franca is arts/onderzoeker en projectleider bij de vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek (O&O) van de Universiteit Maastricht.

Zij begeleidt een landelijk project om palliatieve zorg onderwijs beter te integreren in de medische curricula onder andere door de ontwikkeling van flexibel inzetbare onderwijsmaterialen. Daarnaast geeft zij al vele jaren mindfulness trainingen en opleiding binnen verschillende doelgroepen (o.a. oncologisch patiënten, ouderen, bedrijfsleven en onderwijs).

Ze heeft mindfulness opleidingen gevolgd bij o.a. Mark Williams, John Teasdale, Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli, Trish Bartley, David Dewulf, Megan Cowan, Kate Munding, T. Barnhofer, M. Fennel, Denise Gour, Tara Brach en Jack Kornfield.

Franca heeft ook nog opleidingen gevolgd op het gebied van ACT en Compassion Focused Therapy.

Daarnaast beoefent Franca beoefent Aikido en Cello.

Heartfulness-compassie training

Info heartfulness-compassie

De heartfulness training brengt verdieping na de mindfulness training en geeft handvatten voor Leven vanuit je Hart. Meer info.
In overleg is deelname ook mogelijk voor wie de mindfulnesstraining niet doorlopen heeft.

Heartfulness-compassie, nieuwe data volgen
 
Tijd: 19.30 tot 21.30u
Trainer: Maartje Stroeken
Locatie: Duitse poort 13a, 6221 VA Maastricht

Kosten groepstraining: € 250,00 incl. btw en werkboek
Kosten individueel: € 450,00 incl. btw en werkboek

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stiltedag

Samen zitten en verbinden
Tijden: nieuwe data worden gepland
Begeleider: Maartje Stroeken
Locatie: SeeTrue Mindfulness, Duitsepoort 13a, 6221 VA Maastricht
Voor wie: iedereen is welkom, voor beginners en voor ervaren meditatie beoefenaars. 
Op een Stiltedag ervaar je wat het is in stilte te zijn. Er zijn stille meditaties en begeleide meditaties. Ook de lunch wordt in stilte genuttigd.
Kosten: deelname op basis van een vrije gave
Om mee te nemen: je eigen lunch & flesje water.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier (beperkt aantal plekken vrij).
Mindfulness training Maastricht

Beoordeling trainingen Maastricht

De mindfulness trainingen van acht bijeenkomsten in Maastricht worden door deelnemers gemiddeld met een 8,6 beoordeeld, zo blijkt uit de evaluaties.

Adres SeeTrue Mindfulness Maastricht

Duitsepoort 13 A
6221 VA Maastricht

De opzet van een mindfulness training

Een mindfulness training bestaat uit 8 lessen verspreid over 8 weken. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je materiaal van de trainer, zoals een werkboek en usb-stick, waar je tijdens en na de training handig gebruik van kunt maken.

Wat is mindfulness?

Mindfulness. Er zijn boeken over volgeschreven. En hoe leg je nou in het kort uit wat mindfulness precies is? Een poging: mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je "zijn". Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden, dat ga je vanzelf merken. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf kunt zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Bakermat mindfulness trainingen SeeTrue

In Maastricht ligt de oorsprong van SeeTrue. In 2007 is SeeTrue vanuit Maastricht gestart met de eerste mindfulness trainingen. Deze trainingen zijn in de loop der tijd enerzijds verdiept qua inhoud en anderzijds qua locatie uitgebreid over heel Nederland. Vanuit Maastricht is het netwerk uitgebreid en momenteel geven wij mindfulness trainingen in heel Nederland.

Naast de trainingen worden er op deze locatie in Maastricht ook opleidingen gegeven, zoals de basisopleiding tot mindfulness trainer, vervolgopleiding voor mindfulness trainers, mindfulness voor kinderen en pubers, Compassion Focused Therapie, de basisopleiding ACT en Positieve Psychologie en nog vele andere opleidingen. Voor meer informatie over opleidingen klik hier.

Proeftuin en vernieuwing vanuit Maastricht

Maastricht is de plek waar nieuwe opleidingen, projecten en trainingen worden uitgewerkt en gelanceerd. Naast de reguliere mindfulness trainingen is er tevens ruimte voor vernieuwing. 

Binnen SeeTrue wordt veel waarde gehecht aan de wetenschappelijke onderbouwing van onze trainingen door de wetenschap. Niet alleen blijven we op de hoogte van wat er mondiaal aan onderzoek gedaan wordt op het gebied van mindfulness, maar wij werken ook zelf mee aan wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn de trainingen van SeeTrue zelf daadwerkelijk onderzocht en effectief gebleken. In samenwerking met de Universiteit Maastricht hebben we verschillende onderzoeken naar mindfulness gedaan.

Proeftuin en vernieuwing vanuit Maastricht

Liever online mindfulness trainen?

 • Online mindfulness training groepstraining, individuele training en buddy training

  Online mindfulness training

  Een keer per week (in totaal acht sessies) komen trainer en cursisten via een online verbinding bij elkaar. Je leert zowel de theorie van mindfulness als de toepassing ervan. Ervaren dus!

 • Online mindfulness Retraite Gratis

  Online mindfulness retraite

  Doe mee met onze gratis online mindfulness retraite! Je kunt ieder moment instappen en elke dag meedoen aan de meditaties. Welkom!

 • Thuis oefenen

  Thuis oefenen

  SeeTrue docenten nemen je mee in meditaties over vele onderwerpen. Stilstaan, reflecteren, ervaren in het hier en nu. Mediteer mee. De meditatie-bestanden zijn als mp3 vanaf deze site te beluisteren door ze aan te klikken.